Over Ons

Hallo!  Ik wil mijzelf graag even aan u voorstellen. 

Mijn naam is  Monique Dobbe en ben de trotse eigenaar van Maine Coon Cattery  "Simply Coons".

Tijdens de jaren dat "huistuinenkeuken"-katten mijn leven verrijkten, was het hebben van halflangharige katten een grote droom van mij.
Tot op een dag, in 2005, via een kennis van een kennis, de 9 maanden oude, spierwitte, kruising Maine Coon/Noorse Boskat/? mijn leven binnen kwam wandelen. Het was van beide kanten liefde op het eerste gezicht. Ik noemde hem "Branco"  (het portugese woord voor "wit"). Daarna wist ik zéker dat ik "verder" wilde met halflangharen. De uiteindelijke keuze is de Maine Coon geworden, altijd al mijn favoriet. Het natuurlijke uiterlijk met de mooie vacht en kraag, broek en pluimen en hun grote krachtige bouw vind ik prachtig.

Het karakter van de Maine Coon spreekt mij enorm aan; Ze zijn sociaal en heel stabiel in hun gedrag. Ook zijn ze erg intelligent; Je kunt ze veel afleren (wel handig), maar vooral ook veel áanleren, zoals op commando zitten, liggen, "terug"-sturen, apporteren e.d. Ze leren verbazend snel.

In mijn kleine hobby-cattery wonen 3 Maine Coons (2 poezen en 1 kater)en 1 kruising Maine Coon/Noorse Boskat/? (castraat-kater).

Ik ben nog op zoek naar één Maine Coon om de groep compleet te maken en om af en toe mee te fokken; een groot gebouwde lichtblauw/zilver (gemarmerd of tabby) (kitten-)poezendame, met een krachtige uitstraling. 

Ook ga ik af en toe met één of twee katten naar een kattenshow. De katten vinden het erg leuk, vooral mijn kater geniet van alle aandacht en het is altijd leuk om mede-Cooneigenaren te spreken, elkaar te supporten en te horen wat de keurmeesters van jouw kat(ten) vinden. 

Elke keer als ik thuis kom word ik met heel veel liefde welkom geheten door m'n "Coons" en dat maakt mij zó blij!

Kortom; Het is een genot om samen met een stel Maine Coons te leven.   
Rest mij alleen nog u veel lees en kijk-plezier te wensen op mijn website.

Vriendelijke groeten!   Monique